معمار 98

ساختمان برج برنزی سیگرام در نیویورک – میس وندروهه

برج سیگرام

برج سیگرام (برج برنزی نیویورک)، آسمانخراشی ۳۸ طبقه است که با طراحی خارجی معمار آلمانی «لودویگ میس وندروهه»(Ludwig Mies van der Rohe) و طراحی داخلی «فیلیپ جانسون» در محله ی منهتن نیویورک ساخته شده است. ساخت این بنای ۱۵۷ متری با مساحت ۵۹۴۵۷ متر مربع در سال ۱۹۵۸ به پایان رسیده و نمونه ای از زیبایی عملگرایی و شاهکار مدرنیسم است.

برج سیگرام

برج سیگرام

این بنا به عنوان دفتر کار مرکزی تاجر کانادایی، جوزف سیگرام ساخته شده و مقام کم مصرف ترین ساختمان نیویورک را دارد. (مهندس سازه: Severud همکاران)-(معماری سبک: سبک بین المللی)

برج سیگرام

 
ایجاد پلازایی سخاوتمندانه در جلوی سیگرام باعث شکوه بیش از پیش آسمانخراش تیره رنگ و یکپارچگی فرم آن گردید. برج سیگرام یکی از مورد تقلیدترین آسمانخراش‌های آمریکا بود که به‌عنوان الگوی تمام عیار برج‌های اداری سده بیستم شناخته می‌شود. منتقدان بنای مذکور را بهترین اثر میس معرفی می‌کنند.

 

برج سیگرام

 
عقب نشینی نسبت به خیابان پارک با این اقدام نمادین ، معمار در از بین بردن تراکم در شهرستان نیویورک توسط یک مربع بزرگ کمک کرد. مجموعه ای است ۳۰ متر عمومی که درست در پای خود نشسته است.

 

مفهوم
نماد جهان صنعتی معاصر، شعار معمار یعنی “کمتر بیشتر است” را نشان می دهد که یک ساختمان ساده می تواند تعجب آور باشد اگرچه فقط یک ساختمان با طرح های کامپوزیت است.

برج سیگرام

 

میس ون درروهه معتقد بود: «نکته حایز اهمیت در بناهای شیشه‌ای نمایش بازتاب‌هاست نه جلوه نور و سایه که در بناهای معمولی وجود دارد».
میس معتقد بود: «پلان آزاد و ساختمانی واضح را نمی‌توان از هم تفکیک نمود. سازه، ستون فقرات کلّ بناست و پلان آزاد را ممکن می‌سازد. بدون ستون فقرات، پلان آزاد حاصل نمی‌شود، بلکه آشفتگی و در نتیجه خشکی و عبوسی بدست می‌آید».

 

برج سیگرام

 

این پروژه، نخستین مجموعه آپارتمان‌های کمربند ساحلی دریاچه میشیگان در شیکاگو می‌باشد. میس در اجرای این طرح از همکاری هربرت گرین‌والد برخوردار بود.

درون این مکعب‌های فولادی و شیشه‌ای، فارغ از دیوارهای سنگین است و پارتیشن‌های ظریف، بیشترین آزادی را جهت طراحی و ساماندهی فضای داخلی به ساکنین می‌دهد.

 

برج سیگرام

 
بکارگیری سیستم مدولار و ضدّ آتش در ساختمان‌های بلندمرتبه نیز از این اثر مورد توجه معمار قرار گرفت.
میس معتقد بود: «نکته حایز اهمیت در بناهای شیشه‌ای نمایش بازتاب‌هاست نه جلوه نور و سایه که در بناهای معمولی وجود دارد».

 

برج سیگرام

 
معماری
سازه ی برج سیگرام و مکتب بین‌المللی، تاثیر زیادی بر معماری آمریکا گذاشته اند. سبک بین الملل بر لزوم آشکاری سازه و نمایان بودن عناصر سازه ای و تاسیساتی در نمای ساختمان تاکید دارد تا این آشکاری ارتباط بیشتری بین عملکرد ساختمان و مخاطب برقرار کند. بنا به این اصل، قالب های استیلی که در سازه ساختمان به کار رفته اند همه در نمای ساختمان مشخص اند و قاب های شیشه ای نما به استیل ها متصل شده اند.

 

برج سیگرام

برای تکمیل این بنا و سازه ی استیل و برنزی که در آن به کار رفته; هزینه ای صرف شد که آن را به گران ترین ساختمان عصر خود بدل کرد; مواد و مصالح گرانی مثل برنز، تراورتن و مرمر که در دکوراسیون داخلی این ساختمان به کار رفته اند دلیل ایجاد بخشی از این هزینه ی گزاف بوده اند.

برج سیگرام

 

طراحی داخلی و دکوراسیون ساختمان با این مصالح به منظور ایجاد هماهنگی بین نما و محیط داخلی طراحی شده است; این طرح و مواد برنزی و شیشه ای در مبلمان داخلی برج هم استفاده شده است.

 

برج سیگرام

 

یکی دیگر از نکات ویژه ی این ساختمان طراحی پوشش پنجره های آن است.

پنجره ها و قاب های شیشه ای شاخص ترین ویژگی نمای این ساختمان هستند.

 

برج سیگرام

برای جلوگیری از ایجاد ناهماهنگی در نما; پنجره ها طوری طراحی شده اند که در حالت های کاملا باز; بسته و نیمه باز زاویه های هماهنگ ایجاد می کنند و باعث به هم ریختگی ظاهر نما نمی شوند.

تاثیر شهری
برج سیگرام که سالهاست سبک ساخت آسمانخراش های نیویورک را تحت تاثیر قرار داده است، در نگاه اول مکعب مستطیلی برنزی است که ارزش آن به بنای معماری و سازه ای اش است. اما محوطه ی رو به روی این برج به پیشنها معمار، میس وندروهه، به عنوان گرهی شهری و محلی برای تجمع تعریف شده است. این ایده هرچند که در ابتدا به عنوان ایده ای لوکس و اشرافی تعریف شد، اما با گذشت زمان این منطقه به یکی از محبوب ترین مناطق تجمع شهری تبدیل شده است.

 

برج سیگرام

 

در سال ۱۹۶۱ و با مطرح شدن طرح ایده های نوین شهرسازی در نیویورک; این محوطه به عنوان یکی از موفق ترین نقاط در ایجاد فضای مثبت شهری معرفی شد.

 

برج سیگرام

 

»   دانلود رایگان پروژه سیگرام   «
  • مدارک پروژه شامل:
  1. فایل حاوی تمامی پلانها
  2. فایل حاوی نماها
  3. فایل حاوی برشها
  4. فایل حاوی تصاویر آنالیز پروژه
  5. فایل حاوی تصاویر خارجی
  6. فایل حاوی تصاویر داخلی
  7. فایل حاوی تصاویر لابی های مختلف برج
  8. فایل حاوی تصاویر ورودی و حیاط برج
  9. پاورپوینت بررسی و تحلیل برج

 

  • تحریریه معمار۹۸
  • گردآورنده: سیده مینا ساداتی
  • اگر این مطلب برای شما مفید بوده است ما را به دوستانتان نیز معرفی کنید.

 

برج سیگرام-ساختمان سیگرام-لودویگ میس وندروهه-منهتن نیویورک-بزرگترین آسمانخراش ها+تصاویر+برج;-تحلیل پروژه سیگرام- ساختمان سیگرام میس وندروهه- دانلود پاورپوینت بررسی برج سیگرام;-معماری مدرن-معماری کلاسیک-فیلیپ جانسون + آثار-برج شیشه ای سیگرام

آزمون نظام مهندسی ساختمان - معمار98