همکاری در فروش
سیستم همکاری در فروش یک تاکتیک محبوب است که موجب فروش و بدست آوردن درآمد قابل توجه می شود. سیستم همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ (به انگلیسی: Affiliate marketing) در زبان فارسی با عناوین دیگری مانند بازاریابی معرف، بازاریابی پورسانتی و بازاریابی وابسته نیز شناخته شده است. برای آشنایی با چیستی و استراتژی های آن با ما همراه شوید…
– همکاری در فروش چیست؟
– سیستم همکاری در فروش چگونه کار می کند؟
– انواع استراتژی های اختصاص پورسانت چیست؟
– انواع کانال های متداول استفاده شده در سیستم همکاری در فروش
– چه استراتژی های همکاری در فروشی را باید در سال ۲۰۱۹ بکار بگیرید؟
همکاری در فروش چیست؟
همکاری در فروش فرایندی است که واسط یا بازاریاب، مبلغی را به عنوان کمیسیون از فروش محصولات شخص و یا شرکت دیگری بدست می آورد. واسط؛ محصولات مورد علاقه ی خود را جستجو می کند، محصولات را درون سایت خود قرار می دهد و آن را تبلیغ می کند و سپس بخشی از سود فروش حاصل از آن را به عنوان پورسانت دریافت می کند. فروش از طریق لینک های وابسته از یک وب سایت به یکدیگر ردیابی می شود.
واسط (وابسته) یا ناشر
واسط که با عنوان ناشر یا بازاریاب نیز شناخته می شود؛ می تواند یک فرد یا یک شرکت باشد که محصولات فروشنده را به روشی که مشتریان بالقوه را جذب کند؛ تبلیغ می کند. در واقع، واسط محصول را منتشر میکند تا مصرف کننده را قانع کند که این محصول با ارزش و یا برای آنها سودمند است تا کاربر به اقدام به خرید محصول کند. اگر مشتری خرید را انجام دهد؛ واسط بخشی از درآمد فروش را دریافت می کند.
واسطه ها معمولاً مخاطبان خاصی دارند که بازار هدف هستند. این امر موجب می شود که در یک بازار نیچ (جاویژه بازار) مشتریان جذب گردند، یعنی افرادی که احتمال بیشتری برای خرید آنها وجود دارد و جامعه هدف هستند.
انواع کانال های متداول استفاده شده در سیستم همکاری در فروش
اکثر واسط ها روش های مشترکی دارند تا اطمینان حاصل کنند که مخاطبان آنها جذب و حاضر به خرید از محصولات تبلیغ شده، شده اند. اما همه ی واسط ها، محصولات را به شیوه ی یکسانی تبلیغ نمی کنند. در واقع، کانال های بازاریابی متفاوتی وجود دارد که می توانند از آن بهره ببرند.
۱.اینفلوئنسرها
اینفلوئنسر یک فرد است که قدرت تاثیرگذاری زیادی بر تصمیم های مربوط به خریدِ بخش عظیمی از جمعیت دارد. این شخص یک موقعیت عالی برای بدست آوردن سود در سیستم همکاری در فروش دارد. آنها دنبال کنندگان و فالوورهای چشمگیری دارند؛ بنابراین برای آنها ساده است که مصرف کنندگان را از طریق شبکه های اجتماعی، بلاگ ها و سایر راههای ارتباطی، به سایت خریدار هدایت کنند. پس از آن اینفلوئنسرها درصدی از سود حاصل از فروش محصولی که برای آن تبلیغ نموده اند را دریافت می کنند.
۲.وبلاگ نویسان
وبلاگ نویسان یا همان بلاگرها با داشتن یک ترافیک ارگانیک از موتورهای جستجو در سایت خود؛ می توانند نرخ تبدیل فروشندگان را افزایش دهند. وبلاگ نویسان، محصول یا سرویسی را برای نمونه ارائه می دهند و یک بررسی جامع که منجر به فروش برند شود را در بلاگ خود ارائه می دهند و ترافیک سایت خود را به سایت فروشنده منتقل می کنند. وبلاگ نویس به دلیل محتوا یا مقاله ی تاثیرگذار خود که منجر به فروش و ارتقا کسب و کار شده است؛ پورسانت دریافت می کند.
۳. لیست های ایمیل
با وجود قدمت طولانی ؛ ایمیل مارکتینگ همچنان یک منبع قابل اعتماد برای سیستم همکاری در فروش به حساب می آید. برخی واسط ها دارای لیست های ایمیل هستند که می توانند برای تبلیغ محصولات فروشندگان از آنها استفاده کنند. برخی ممکن است از خبرنامه های الکترونیکی استفاده کنند که یک هایپرلینک به محصولات دارند و پورسانت را پس از خرید محصول از طریق لینک موجود در ایمیل ، دریافت می کنند. یک روش برای واسط ، کسب کردن و بدست آوردن لیست ایمیل در همه ی زمانهاست. آنها از کمپین های مختلف استفاده میکنند تا ایمیل ها را به صورت یکجا دریافت کنند؛ سپس پیام های همکاری در فروش به همراه لینک محصول را به لیست ایمیل های جمع آوری شده ارسال می کنند.
۴. وب سایت های رسانه ای بزرگ
این نوع سایت ها برای ایجاد حجم زیادی از ترافیک در همه ی زمان ها طراحی شده اند; این سایت ها بر روی جمع کردن میلیون ها مخاطب تمرکز دارند; سایت نمناک و دلگرم، نمونه ای از این نوع سایت ها هستند. این وب سایت ها محصولات را از طریق بنرها و لینک های متنی تبلیغ می کنند. این استراتژی یک روش تبلیغاتی برتر است و نرخ تبدیل را بالا می برد. در نتیجه درآمد بالا، هم برای فروشنده و هم برای واسط در این روش قابل مشاهده است.
چه استراتژی های همکاری در فروشی را باید در سال ۲۰۱۹ بکار بگیرید؟
۱. فقط محصولاتی را پیشنهاد بدهید که کاملا با آنها آشنا هستید
برقراری حس اعتماد با مشتریان; مهمترین رکن در سیستم همکاری در فروش است و سریع ترین روش برای از دست دادن اعتماد مشتریان; پیشنهاد محصولاتی است که شما از آنها استفاده نکرده اید و با آن آشنایی ندارید و یا پیشنهاد محصولاتی است که برای مخاطبانتان مناسب نیست. همچنین اطمینان حاصل کنید که هرگز به طور مستقیم به مخاطبان نگویید که این محصول را خریداری کنند؛ شما فقط می بایست محصول را پیشنهاد بدهید. هر چه توصیه های شما مفیدتر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که مخاطبان برای تجارب و تخصص شما بازگردند.
۲. محصولات فروشندگان مختلف را تبلیغ کنید.
همه ی تخم مرغ های خود را درون یک ظرف نگذارید; (شاید از شنیدن این ضرب المثل تعجب کنید; این عبارت یکی از ضرب المثل های رایج در انگلستان و آمریکاست و به این معناست که تمام فرصت ها و شانس های خود را در گرو یک چیز قرار ندهید و گزینه های متعددی داشته باشید). اگر شما فقط محصولات یک فروشنده را تبلیغ کنید، در درصد پورسانت آنها؛ صفحات فرود آنها و در نهایت نرخ تبدیل آنها گیر می کنید. این مسئله بسیار اهمیت دارد که با خریداران متفاوت در بازار نیچ (جاویژه بازار) خود کار کنید و طیف وسیعی از محصولات را ارائه بدهید. این استراتژی همکاری در فروش مقادیر پورسانت را متنوع می کند و یک جریان ثابت درآمد را برای شما در پی خواهد داشت.
۳.به طور مداوم نرخ تبدیل خود را ارزیابی و بهینه کنید
بیایید فرض کنیم که شما یک صفحه در وب سایت خود دارید دارید; که در آن محصولات یک فروشنده را با لینک همکاری در فروش تبلیغ می کنید; اگر شما در حال حاضر ۵۰۰۰ بازدید در ماه با نرخ تبدیل ۲% دارید; ۱۰۰ ریفرال (لینک ارجاعی) دارید. برای بدست آوردن ۲۰۰ ریفرال می توانید بر روی بدست آوردن ۵۰۰۰ بازدید کننده ی بیشتر تمرکز کنید و یا به سادگی نرخ تبدیل را به ۴% تبدیل کنید. کدام یک آسان تر به نظر می رسد؟ بجای چند ماه وقت گذاشتن برای افزایش دامین اتوریتی (اعتبار دامنه) و تهیه پست مهمان برای جذب ترافیک ارگانیک بیشتر؛ می توانید نرخ تبدیل را ۲ درصد افزایش دهید. این کار می تواند شامل بهینه سازی صفحات فرود؛ بررسی دکمه فراخوان (CTA) و استراتژی بهینه سازی نرخ تبدیل باشد. با تست و بهینه سازی سایت می توانید نتایج بهتر را با زحمت کمتر بدست آورید.
۴. تمرکز بر منابع ترافیکی
این مسئله حائز اهمیت است که بدانید ترافیک شما از کجا می آید; و جمعیت شناسی مخاطبان تان را در نظر داشته باشید; این امر به شما این امکان را می دهد که پیام های خود را سفارشی سازی کنید; تا بتوانید بهترین محصولات را در سیستم همکاری در فروش ارائه دهید; شما نباید فقط بر روی جایی که هستید تمرکز کنید; بلکه می بایست بر منابع ترافیکی و مخاطبان بازدیدکننده ی سایت نیز تمرکز داشته باشید; ترافیک های ورودی شامل ترافیک ارگانیک (سئو)، PPC، رسانه های اجتماعی; ارجاعات (بک لینک)، تبلیغات بنری، ایمیل و ترافیک مستقیم می باشد; این داده های تحلیلی برای تصمیم گیری های آگاهانه; افزایش نرخ تبدیل و فروش بیشتر در سامانه همکاری در فروش حیاتی هستند.
جمع بندی
همکاری در فروش یا همان افیلیت مارکتینگ یک راه حل ایده ال برای افرادی است ; که به دنبال به دست آوردن درآمد با تمرکز بر گزینه های درآمدزایی مبتنی بر کارایی هستند; کار کردن با یک فروشنده به شما این امکان را می دهد که به عنوان یک واسط همکاری در فروش; بتوانید درآمد خوبی حتی از خانه داشته باشید بدون اینکه نگرانی ای برای تولید و یا ارائه خدمات داشته باشید.
اگر چه موفقیت در این شغل به مهارت های همکاری در فروش بستگی دارد; اما می تواند به راه موثری برای رسیدن به درآمد به عنوان شغل ثابت و یا شغل دوم تبدیل شود.
یک فرایند ساده و ظریف؛ همکاری در فروش با استفاده از نظرات؛ وبلاگ ها؛ رسانه های اجتماعی و سایر پلتفرم هاست که مرزهای جدیدی را در پیش روی بازاریابان قرار می دهد و آماده استفاده است. با استفاده از تکنیک های ارائه شده در این مقاله می توانید با مخاطبان خود تعامل برقرار کنید، خوانندگان غیرفعال را به مشتریان فعال تبدیل کنید و حقوق ماهیانه خود را به ازاء هر کلیک بالا ببرید.
دیدگاهها (0)